skip to main
|
skip to sidebar
Ayako's Kitchen
Friday, February 13, 2009
Red Velvet Cake
チョコレート生地に少量の食紅を入れて土台を焼きます。焼く前の鮮やかな生地の色に不安になってきました。
焼き上がりはやや深みのある赤い色になりました。クリームチーズの砂糖衣で飾ります。
赤色と白色が際立ち美しいケーキですが、やはり着色料は気になります。このケーキは元々ビーツで赤い色をつけていたそうです。私も自然な食材で作るように工夫をしたいです。
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
About Me
Ayako
View my complete profile
Labels
食事
パン
ケーキ
マフィン&カップケーキ
旬
行事
冷菓
日常
保存食
肉料理
頂き物
クッキー
パイ
和菓子
飲み物
植物
道具
主人の料理
果物
麺
魚料理
スープ
旅行
市販
野菜料理
Kit Kat
サラダ
米料理
Squares
ビデオ
Blog Archive
►
2010
(208)
►
August
(13)
►
July
(29)
►
June
(30)
►
May
(31)
►
April
(31)
►
March
(22)
►
February
(29)
►
January
(23)
▼
2009
(351)
►
December
(16)
►
November
(33)
►
October
(38)
►
September
(26)
►
August
(35)
►
July
(31)
►
June
(34)
►
May
(37)
►
April
(30)
►
March
(26)
▼
February
(20)
Cabbage Rolls
Pasta with Cauliflower
Mandarin Orange (Mikan)
Soy Milk Ramen
Chocolate Banana Marble Squares
Homemade Chicken Stock
Sweet Potato and Red Bean Soup
Lime Poppy Seed Muffins
Chocolate Fondue
Omelet Rice
Red Velvet Cake
Banana Muffins
Chicken Risotto
Banana Muffins
Tomatoes With Cheese Topping
Christmas Tea
Lime Pie
Tuna Sandwich & Celery and Peanut Butter Snack
Fortune Sushi Roll
Crown Melon
►
January
(25)
No comments:
Post a Comment