skip to main
|
skip to sidebar
Ayako's Kitchen
Tuesday, January 6, 2009
Gyoza
今夜は餃子です。白菜をゆでてよく水気を切り、ニラと合わせみじん切りにします。醤油、ごま油、酒で味付けをした豚ひき肉と混ぜ合わせて具を作ります。
皮は中力粉、塩、熱湯を耳たぶの硬さになるまでこね、40分休ませます。次に生地を棒状にし、同じ大きさになるように切って丸めたら、めん棒で丸くのばします。具をのせてとじたら餃子のできあがり。
水餃子なので皮は厚めです。
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
About Me
Ayako
View my complete profile
Labels
食事
パン
ケーキ
マフィン&カップケーキ
旬
行事
冷菓
日常
保存食
肉料理
頂き物
クッキー
パイ
和菓子
飲み物
植物
道具
主人の料理
果物
麺
魚料理
スープ
旅行
市販
野菜料理
Kit Kat
サラダ
米料理
Squares
ビデオ
Blog Archive
►
2010
(208)
►
August
(13)
►
July
(29)
►
June
(30)
►
May
(31)
►
April
(31)
►
March
(22)
►
February
(29)
►
January
(23)
▼
2009
(351)
►
December
(16)
►
November
(33)
►
October
(38)
►
September
(26)
►
August
(35)
►
July
(31)
►
June
(34)
►
May
(37)
►
April
(30)
►
March
(26)
►
February
(20)
▼
January
(25)
Grilled Chipotle Pepper Chicken
Deep fried Cauliflower
Chocolate Snowballs
Tofu Pumpkin Pie
Sanma Mixed in Rice
Apple Pie & Rum Raisin Ice Cream
Miso Marinated Pork
Cabbage Rolls
Sandwich
Pressure Cooker
Sushi
Apple Crisp
Pizza Quatro Fromage
Daikon Soup
Bran Muffins
Pear Crisp with Ice Cream
Custom Cereal Mix
Long-sleeved Apron
Gyoza
Marble Pastry Board
Pumpkin Pie & Sugar Cookies
Tacos
Hamburgers
Chocolate Chip Cookies & Oatmeal Raisin Cookies
Lemon Birthday Cake
No comments:
Post a Comment