skip to main
|
skip to sidebar
Ayako's Kitchen
Saturday, July 11, 2009
Gâteau au Yaourt
フランスの家庭で作られるというケーキを焼きました。卵、砂糖、ヨーグルト、油、小麦粉、重曹を混ぜて型に流します。生地の上には洋梨をのせました。
材料を順に混ぜるだけ、そして焼き時間も30分と短く、手軽に作ることのできるケーキです。
冷たくすると洋梨の味をより味わうことができました。このお菓子は料理に興味を持ち始めた子供時代に一度作った記憶があります。その時、生地にヨーグルトや油を入れるのに驚いたのでよく覚えています。今回も前回と同じようにさっぱりとした味になりました。
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
About Me
Ayako
View my complete profile
Labels
食事
パン
ケーキ
マフィン&カップケーキ
旬
行事
冷菓
日常
保存食
肉料理
頂き物
クッキー
パイ
和菓子
飲み物
植物
道具
主人の料理
果物
麺
魚料理
スープ
旅行
市販
野菜料理
Kit Kat
サラダ
米料理
Squares
ビデオ
Blog Archive
►
2010
(208)
►
August
(13)
►
July
(29)
►
June
(30)
►
May
(31)
►
April
(31)
►
March
(22)
►
February
(29)
►
January
(23)
▼
2009
(351)
►
December
(16)
►
November
(33)
►
October
(38)
►
September
(26)
►
August
(35)
▼
July
(31)
Ginger Pork
Blackberries
Poor Man's Caviar
Carrot Cake with Cream Cheese Icing
BBQ Sauce Pilaf
Crème Brûlée Light
Chicken and Mushroom Saute
Rice Pasta with Eggplant and Miso Sauce
Macaroni Salad
Pumpkin Soup
Grilled Eel
Cold Noodles
Pineapple Carrot Cake
Eggplant Pizza
Cold Noodles
Musakka
Tomato & Eggplant Pasta
Gâteau au Yaourt
Steamed Corn
Beef Teriyaki on Noodles
Mushroom Cookies
Ice Cream Cone
Almond Jelly
Ramen
Kimchi & Cucumber Stir Fry
Honey Cookies
Carrot Cake
Spicy Eggplant on Noodles
Spicy Eggplant with Ground Pork
Carrot Rice with Omelette
Canada Day Carrot Cake
►
June
(34)
►
May
(37)
►
April
(30)
►
March
(26)
►
February
(20)
►
January
(25)
No comments:
Post a Comment