skip to main
|
skip to sidebar
Ayako's Kitchen
Thursday, June 25, 2009
Coffee Layer Cake
小麦粉、コーンスターチ、バター、卵、砂糖で生地を作り、そのうち半分を取り分けてコーヒーを混ぜ、2種類の生地を用意します。卵焼き器を使い2種類の生地を交互に薄く焼き重ねていきました。
全部の生地を焼いたら、粉砂糖を溶かし上からかけ、端を切り落として完成です。数えてみると18の層ができていました。生地を少しずつ流し、じっくり気長にやるほど多くの層ができ、切り分けるときの楽しみになります。
火が強すぎたのか、生地が少し乾燥してしまったので、ゆるく泡立てたクリームを添えました。
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
About Me
Ayako
View my complete profile
Labels
食事
パン
ケーキ
マフィン&カップケーキ
旬
行事
冷菓
日常
保存食
肉料理
頂き物
クッキー
パイ
和菓子
飲み物
植物
道具
主人の料理
果物
麺
魚料理
スープ
旅行
市販
野菜料理
Kit Kat
サラダ
米料理
Squares
ビデオ
Blog Archive
►
2010
(208)
►
August
(13)
►
July
(29)
►
June
(30)
►
May
(31)
►
April
(31)
►
March
(22)
►
February
(29)
►
January
(23)
▼
2009
(351)
►
December
(16)
►
November
(33)
►
October
(38)
►
September
(26)
►
August
(35)
►
July
(31)
▼
June
(34)
Hamamatsu Milk
Soy Milk Pudding with Maple Syrup
Steamed Shredded Chicken on Noodles
Scrambled Eggs With Chives
Chicken with Balsamic Sauce
Gyudon
Coffee Layer Cake
Blueberries and Ice Cream
Tofu Steak
Coffee Roll
Soy Milk Ramen
Salmon Stew
Peach Cobbler
Pepperoni Pizza
Coffee Jelly
Omelette Curry Rice
Chicken Balls with Sweet Chili Sauce
Gnocchi with Tomato Sauce
Orange and Lemon Marmalade
Jelly
Snack Pack
Rice Pasta
Kiwifruit Cake
Cottage Pie
Hummus
Food Processor
Chicken Marinated in BBQ Sauce
Loquats
Caramel Pound Cake
Squid and Zucchini in Tomato Sauce
Homemade Yogurt
Caramel Sauce
Pot Stand & Oven Mitts
Brambles again
►
May
(37)
►
April
(30)
►
March
(26)
►
February
(20)
►
January
(25)
No comments:
Post a Comment