skip to main
|
skip to sidebar
Ayako's Kitchen
Saturday, August 29, 2009
Dorayaki
あんこのお菓子が食べたくなり、どら焼きを作りました。卵、三温糖、はちみつ、小麦粉、みりん、重曹を混ぜた生地をフライパンで焼きます。
一枚ずつ大きさを揃えながら何枚も焼いていきます。
焼けた生地に小豆あんを挟んだらできあがりです。
私の焼いた生地は大きすぎて、巨大などら焼きができあがりました。それでも、しっとりと焼けた生地がおいしいく、あっというまに食べてしまいました。
これはおまけです。余った生地で作りました。
どら焼きを小さく作り、人形の手に乗せたり主人の手に乗せたりして遊んでしまいました。
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
About Me
Ayako
View my complete profile
Labels
食事
パン
ケーキ
マフィン&カップケーキ
旬
行事
冷菓
日常
保存食
肉料理
頂き物
クッキー
パイ
和菓子
飲み物
植物
道具
主人の料理
果物
麺
魚料理
スープ
旅行
市販
野菜料理
Kit Kat
サラダ
米料理
Squares
ビデオ
Blog Archive
►
2010
(208)
►
August
(13)
►
July
(29)
►
June
(30)
►
May
(31)
►
April
(31)
►
March
(22)
►
February
(29)
►
January
(23)
▼
2009
(351)
►
December
(16)
►
November
(33)
►
October
(38)
►
September
(26)
▼
August
(35)
Sushi
Dorayaki
Sweet and Sour Chicken
Braised Pork Belly
Omelette and Rice
Souvenirs from Aichi
Cold Noodles with Sweet Miso Sauce
Apricot Cookies
Pork with Marmalade Sauce
Red Wine Jelly
Sauteed Pork
California Roll
Crispy Noodles
Eggplant Pasta
Camping Food
Banana Bread
Curry Noodle Soup
Cottage Cheesecake
Ribs
Passion Fruit and Ice Cream
Thai Yellow Curry
Nachos
Lemon Jelly
Spanish Banana Cake
Watermelon
Avocado Hamburger
Chilli con Carne
Cold kimchi Udon
Бефстроганов
One Big Pancake
Beef Stroganoff
Angel Food Cake
Custard Pudding with Caramel Sauce
Custard Pudding
Baba Ghanouj
►
July
(31)
►
June
(34)
►
May
(37)
►
April
(30)
►
March
(26)
►
February
(20)
►
January
(25)
No comments:
Post a Comment