Sunday, November 15, 2009

Mont Blanc

大好きなモンブランを初めて作りました。初めてのお菓子に挑戦する時には、材料を準備しながら、いつも期待感に胸がいっぱいになります。
まずは底の部分を作りました。ケーキとビスケットの中間くらいの固さに生地を焼き、それを丸く抜いて、ラム酒に砂糖を溶かしたものを塗りました。
栗にバターと泡立てたクリームを混ぜ、底の生地の上に山高く絞り、モンブランは完成しました。
実は、初めてのモンブランは失敗に終わりました。栗のクリームは柔らかすぎて絞るのに苦労し、底の生地は苦いため食べられず、鴨の餌になりました。

2 comments:

Luz said...

Hi Ayakito,
Hey I tried to translate this recipe but I still haven't understood what it is exactly, I was curious because of "Bonne Maman" jam picture !!
xoxo

Ayako said...

Hi Luz! Mont Blanc is my favorite cake. The top of the cake is Chestnuts cream. Ingredients are butter, whipped cream and "Bonne Maman Chestnut Spread". Bonne Maman is very popular here, you can buy jam, cookies etc… The cake wasn't good. I have to try it again.
Ayako